Noże kuchenne

Noże kuchenne

Ponoć noże japońskie to konkret, nic tak nie tnie, zwłaszcza ryb. Jakby takie sobie zamówić do domu:)? Po ile one chodzą?

Przydałby się namiar na jakiś pewny sklep z oryginalnymi nożami:)

vokalek

Posty: 21

 
Dużo fajnych wzorów noży znalazłem choćby na stronie http://www.macknives.pl. W ogóle to fajny serwis, bo wszystko jest ładnie opisane. Szczegółowa charakterystyka konkretnych noży pozwala lepiej dobrać nóż dla siebie – do domu, czy do restauracji. Inna sprawa, że dają aż 5 lat gwarancji na swoje produkty!

Fkiur5

Posty: 42

 
W mojej starej restauracji używaliśmy noży japońskich i wiem, że kucharze bardzo sobie chwalili noże Mac. Teraz zmieniliśmy profil zupełnie i już nie podajemy sushi.

Black_Riot

Posty: 43

 
Długo szukałem jakiś oryginalnych noży japońskich do swojej restauracji w Kraku. Nie było zbyt wielu ofert wbrew pozorom. Ciekawe warunki zaproponowali mi na http://www.macknives.pl. Ich mogę polecić jeśli szukasz naprawdę profesjonalnych noży. Ja akurat zamawiałem głównie do siekania warzyw i owoców, ale są też inne.

Jasioneczek

Posty: 35

 
Jeśli zależy Ci na wysokiej twardości stali to w sklepie http://nipponstyle.eu mają bardzo twarde japońskie noże. Twardość to tutaj od 58 do 60 stopni, także naprawdę grubo. Ja u nich kupuję i nigdy nie miałem problemów z wysyłką.

FasJasola

Posty: 37

 
Powiem Ci, że kilka osób już mi zachwalało takie noże. Ale nie wiem czy mi są one na pewno do szczęścia potrzebne. Kucharzem nie jestem, więc...

Jooozek

Posty: 40

 
Dostałem w prezencie takie eleganckie noże Mac:) Ja akurat jestem amatorem wszystkiego co japońskie, więc prezent bardzo mi się podoba, trafiony jak nigdy :)

Pozdrowionka!

Babuska4

Posty: 36

 
Tak, tego typu noże to jest zupełnie inny typ cięcia, inne zakończenie ostrza, stąd są takie wyjątkowe. Polecam sprawdzić serwis www.macknives.pl. Tutaj znajdziesz duży asortyment wraz z całym opisem technicznym. Noże do pieczywa, do mięs, noże do sushi, ryb...wszystko.

reavan

Posty: 25

 
Witam. Moim zdaniem nie ma różnicy między europejskimi nożami i japońskimi. Ja to widzę jako zwykły chwyt marketingowy. Jak kucharz jest dobry to nawet szczoteczką do zębów posieka cebulę:P

MasterZ

Posty: 25